Marlies, Tobias en Charlotte merchandise de warmste week

Draag HiPPO en steun het goede doel

20 november 2019
Nog op zoek naar een uniek kerstcadeau? Wil je tijdens de koude winterdagen heerlijk chillen in een knusse hoodie? Of ben je een echte hipster die met een totebag naar het werk trekt? Bestel het allemaal op de HiPPO-webshop en steun tegelijk het goede doel!

Van de eeuwenoude Incastad Machu Picchu tot het indrukwekkende Andesgebergte, van de mysterieuze Nascalijnen tot het gigantische Titicacameer… Peru is een fascinerend land. Dat ontdekten we een aantal jaar geleden tijdens een fantastische rondreis.

Maar wist je ook dat 1 op 2 personen in Peru in armoede leeft? En dat veel kinderen er geen toegang hebben tot degelijk onderwijs? Voor de Warmste Week lanceren we daarom een actie ten voordele van Qué Bonito.

Wat is Qué Bonito?

Qué Bonito, een vzw uit Genk, zet zich in voor kinderen en jongeren uit Cusco (Peru) tussen 4 en 18 jaar oud die in situaties van extreme armoede en onstabiele familiesituaties leven.

Het gelooft in de kracht van goed onderwijs als springplank naar een betere toekomst en verzamelt daarom fondsen voor het NGO-onderwijsproject Añañau. Via huiswerkbegeleiding en spelend leren stimuleert het de ontwikkeling van de kinderen, ontplooit hun talenten en biedt hulp waar ze het moeilijk hebben. Niet alleen op vlak van onderwijs trouwens, maar ook gezondheid bijvoorbeeld.

Waarom dit goede doel?

Peru is een land van grote verschillen. Een prachtige natuur, roemrijke Inca-geschiedenis, wereldwonderen zoals Machu Picchu en een groeiende economie. Maar tegelijk neemt de armoede en de ongelijkheid toe. In Peru leeft 1 op 2 personen in armoede, 1 op 5 zelfs in extreme armoede. Bovendien is voor veel kinderen onderwijs een verre droom.

Enkele jaren geleden konden we dit alles met onze eigen ogen zien tijdens een rondreis. Cusco is bovendien de plaats waar Tobias Marlies ten huwelijk vroeg, wat in juni leidde tot de geboorte van een flinke zoon. Verbaast het je dus nog dat we dit land en haar kinderen een warm hart toedragen?

Hoe kan jij steunen?

Simpel: bezoek hier onze HiPPO-webshop en koop een t-shirt, pull, totebag of kinderslabbetje. De opbrengst gaat volledig naar Qué Bonito!

Meer leesvoer