Tobias, Marlies en Charlotte op kantoor

De 7 meest gebruikte tools op ons kantoor

3 januari 2019
2018 was het jaar dat België 3de werd op het WK voetbal, prins Harry in het huwelijksbootje trad en het migratiepact het land in rep en roer zette. Maar 2018 was ook het jaar dat we zo’n 4.000 uren doorbrachten op ons kantoor in C-Mine.

Het merendeel van die uren brachten we door achter ons computerscherm naarstig aan het zwoegen op het mooiste logo, de meest gebruiksvriendelijke website of de beste zinssnede. De tools die ons hierbij hielpen, ontdek je hieronder:

Canva

Uiteraard draaien Photoshop, Indesign of Illustrator overuren op onze laptops. Toch grijpen we ook vaak naar Canva. Een superhandige tool om snelle, professionele en creatieve afbeeldingen te maken. Zeker als je weet dat alle social media formaten automatisch beschikbaar zijn.

Slack

Ken je MSN nog? Wel… Slack is een beetje hetzelfde, maar dan specifiek voor teams die intensief samenwerken. Per project, team of onderwerp creëer je kanalen waarop je naar hartenlust kan chatten en bestanden delen. Efficiënter en sneller dan e-mail.

Workast

De slogan van Workast is niet voor niets ‘Where works get done’. Deze tool laat toe om elk project op te splitsen in verschillende deeltaken, to-do lijstjes op te stellen voor jezelf of andere teamleden en bovendien kan je het naadloos koppelen aan Slack.

Google Test My Site

Met Google Test My Site (let op de zeer originele naam ;-)) leg je eender welke website, inclusief die van jezelf, op de testbank. Hoe snel wordt je site geladen, is ie mobielvriendelijk en welke zaken kunnen beter. De perfect aanzet voor een diepgaande analyse. Extra tip: ook Woorank is een aanrader op dit vlak.

Adobe Premiere Rush

Al jaren zit video stevig in de lift. Geen website, social media aanpak of online strategie meer zonder bewegende beelden. Voor heel wat toepassingen heb je zelfs al genoeg aan een smartphone en basicmontage. En voor dat laatste is het spiksplinternieuwe Adobe Premiere Rush jouw ideale partner.

Synoniemen.net & taaltelefoon.be

Is het er vanuitgaan of ervan uitgaan? Beter als of beter dan? Of categorieën of categoriën? Ook wij zijn geen wandelende groene boekjes. Daarom doen we dagelijks beroep op bovenstaande hulpmiddelen om feilloze teksten te produceren.

Wil je graag ontdekken welke tools we zullen gebruiken voor jouw communicatievraag? Geef een seintje!

Meer leesvoer