Marlies achter laptop

Een (werk)week uit het leven van … Marlies

23 januari 2018
Iedereen doorbladert graag eens de ‘boekskes’ om te ontdekken wat de sterren van deze wereld uitspoken. Mijn eigen bekendheid blijft meestal beperkt tot: “Heb jij niet bij Voka gewerkt?”. Waarom dan een blog schrijven over mijn (werk)week vraag je je misschien af. Het antwoord: oma. Tijdens het kerstdinertje vroeg ze (vrije vertaling vanuit het Bocholts): “Waar hou je je toch de hele week mee bezig?”. Hmmm… niet gemakkelijk samen te vatten. En voilà, een kort dagboek met de hoogtepunten van de voorbije week.

Happy Monday

De werkweek starten we steeds met een ‘Happy Monday’-ontbijt. De perfecte remedie tegen het traditionele ‘het-weekend-is-gedaan-en-nu-moet-ik-weer-werken’-gevoel én tegelijk een rustig moment om de belangrijkste to do’s van de komende dagen door te nemen. Place to be deze keer was Le Pain Quotidien in Hasselt.

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe gadgets. Het was dringend tijd om nog wat meer HiPPO’s de wereld in te sturen dus ging ik op zoek naar usb-sticks, pennen en pulls (hier horen jullie binnenkort meer over). Verder zetten we nog de laatste punten en komma’s van een online contentplan, brainstormden over creatieve social media posts en ondertitelden een pas gedraaid filmpje.

Exciting Tuesday

Een spannende dag, we tr apten het 6-weken traject van onze 2de klant af. In Sint-Katelijne-Waver maakten we tijd voor een uitgebreide brainstorm en een rondleiding in het bedrijf. De komende tijd professionaliseren we de on- en offline communicatie van EKOTRAX, een transportbedrijf gespecialiseerd in gekoeld en verwarmd vervoer. Het was alvast een leuke ervaring om iedereen te leren kennen. Met een positief gevoel keerden we huiswaarts én vooral met heel veel zin om erin te vliegen!

Busy Wednesday

Woensdagmorgen schreef ik op basis van de brainstorm van gisteren een profilering met identiteitsbepaling. En goot ik de komende weken in een uitgebreide, zeer gedetailleerde timing met alle to do’s en deadlines voor ons, de klant en onze freelancers (grafisch ontwerper, fotograaf en websitebouwer).

Namiddag gingen we langs bij C-mine. Popcorn zat er niet in, de glijbaan in het midden van de kantoren testten we uiteraard wel graag uit. We tekenden ons contract om vanaf 1 februari één dag per week te werken op C-mine. Ook interesse? Neem dan zeker contact op met Jasper Olaerts.

Verder staken we nog wat tijd in onze eigen social media. We postten het bericht van de Nieuwe Unie, een project waarvoor we een opgefrist logo, nieuwe website en modern krantje ontwikkelden.

Terwijl Tobias ’s avonds nog een opleiding WordPress volgde, boog ik me over de administratie. Het hoort er nu eenmaal bij.

Technical Thursday

Donderdag stond de SEO-analyse van EKOTRAX op het programma, samen met een voorlopige versie van de wireframes én teksten voor de website. Bovendien bogen we ons hoofd al een eerste keer over mogelijke slogans.

’s Middags volgden we een webinar over de GDPR, de nieuwe privacywetgeving die vanaf mei actief wordt. Hier staken we toch een aantal zaken op die we de komende weken implementeren.

Sporty Friday

JOEHOE… bevestiging gekregen van een nieuwe klant. Na de transportbusiness gaan we ons inwijden in de wondere wereld van coaching.

Na al het slechte weer van deze week, trok ik ’s middags mijn loopschoenen nog eens aan. Zo’n 7 kilometer en een warme douche later was ik helemaal klaar voor de laatste loodjes van deze week.

Namiddag ontdekten we de eerste logovoorstellen al in onze mailbox (treuzelen staat niet in ons woordenboek ). Altijd één van de leukste onderdelen van een traject. Onze feedback doorgeven en dan is het nu tijd voor… een welverdiend weekend!

Meer leesvoer