Norris slabbetje hungry as a hippo

9 maanden als mama én ondernemer: 3 ontdekkingen

1 maart 2020
Op 1 juni 2019 was het zover: na lang wachten was onze kleine man Norris er plots. Vandaag zijn we exact 9 maanden later en is hij al lang geen hulpeloze baby meer en ik niet langer een onervaren mama. Hoewel mijn liefde voor onze knapperd oneindig is, zijn er maar 24 uur in een dag. Moeder- en ondernemerschap combineren, het is een uitdaging. Hieronder ontdek je mijn 3 waardevolle ervaringen.

1. Oefening in loslaten

Van nature ben ik een echte planner: of het nu gaat over reizen vastleggen en uitstippelen, afspreken met vrienden of een weekmenu opstellen. Ook bij HiPPO is een strakke planning cruciaal om op 6 weken tijd bedrijven in een nieuw jasje te steken.

“Een baby? Dat plan ik ook wel even in”, dacht ik dus op voorhand. Voorbarig zo bleek. Flesjes maken, flesjes geven, flesjes opruimen, pampers verversen, troosten bij buikkrampjes of weenmomenten, voldoende kusjes en knuffels geven, alle bijhorende was & plas en ga zo maar door … mama volgt het ritme van haar zoon en niet andersom.

Soms frusterend, evengoed een deugddoende les in loslaten. Steeds meer leer ik om te focussen op het moment: als het tijd is voor mijn zoon is het 100% tijd voor mijn zoon, als het tijd is voor HiPPO is het 100% tijd voor HiPPO. Efficiënter en vooral met meer voldoening als gevolg.

2. Batterijen opladen

Van Norris klaarmaken voor de crèche (Tobias is nu eenmaal geen ochtendmens), haasten richting kantoor tot heel de dag druk in de weer voor klanten … zonder het zelf te beseffen vliegen de dagen en weken voorbij.

Af en toe de pauzebutton induwen en de batterijen opladen, het is niet alleen als ondernemer aan te raden ook als mama. En met beide petjes op verdien ik het eens zo hard niet? 😉  

Zo probeer ik elke week minstens 1x te gaan sporten, maar genoot ik ook erg van een weekje vakantie onder ons 3, maak ik doelbewust tijd om ’s avonds en in het weekend leuke activiteiten in te plannen en kijk ik al vol goesting vooruit naar een vriendinnenweekend naar de zon.

3. Knopen doorhakken

Tenslotte leer je als mama waarde hechten aan wat echt belangrijk is. Geen tijd verliezen met pietluttigheden, maar knopen doorhakken en vertrouwen op jezelf.

Ook als ondernemer krijg je de ene uitdaging na de andere voorgeschoteld. Je kan alles zelf willen doen of kiezen voor wat je echt leuk vindt. Durven nee zeggen tegen een project, durven gaan voor een visie en durven uit handen geven waar nodig. Het zal alleen maar leiden tot een betere toekomst.

Wil jij jouw moeder-ondernemerverhalen delen? Kennismaken met little HiPPO Norris? Of jouw communicatie een boost geven? Geef ons in alle gevallen een seintje!

Meer leesvoer